This web site requires enabled JavaScript in order to work properly...

Поздрав по повод 112 години от провъзгласяване Независимостта на България

 

22.09.2020:
Поздрав по повод 112 години от провъзгласяване Независимостта на България

Скъпи съграждани, 

 

Поздравявам Ви с един от най-значимите празници в нашия календар – честването на нашата Независимост. Обявяването Независимостта на България на 22 септември преди 112 години, е акт не само установяващ равноправното положение на Българската държава в международния живот, но и стимул за национално самочувствие.  

Днес си припомняме тези съдбовни исторически събития и се прекланяме пред всички онези българи, които достойно защитиха интересите на България, нейната независимост, правото на всички да живеем в по-справедливо общество. 

Българският народ по своя воля дръзна да обяви Съединението, по своя воля провъзгласи Независимостта, със силата на волята премахна пречките за своя стопански и културен възход, и доказа, че успешно е това дело, което отговаря на интересите на народа. Успешно е това дело, което гарантира възхода и просперитета на държавата. И колкото повече време минава, толкова повече се откроява неговото непреходно значение, не само като исторически факт, но и като извор на дълбоки поуки за бъдещето на българския народ.  

Независимостта е опора на народната свобода и стимулатор за всестранно развитие. Отговорността ни пред нея е дълг и към предците, и към наследниците ни. Пред всички нас стои задачата да съхраним наследеното, да доразвием постигнатото, да опазим най-голямото национално завоевание – независимата българска държава, което е залог и опора за бъдещето ни.  

Скъпи лясковчани, в днешния ден, и не само днес, винаги и навсякъде, трябва да се гордеем, че сме българи, да славим българското, да го пазим, да почитаме родните традиции, да бдим за чистотата на българския език, за доброто име на Родината си и да работим за нейното благоденствие! 

Честита 112-та годишнина от провъзгласяването на Българската Независимост! 

 

Честит празник! Да живее и да пребъде България! 

 

д-р Ивелина Гецова  

Кмет на Община Лясковец 

 

 

 © 2000-2021 Община Лясковец за сайта | общи условия | поверителност на личните данни | карта на сайта |