This web site requires enabled JavaScript in order to work properly...

Рали-състезанието „Раховец-Лясковец“ ще се проведе тази събота и неделя

 

01.09.2020:
Рали-състезанието „Раховец-Лясковец“ ще се проведе тази събота и неделя

Тази събота и неделя, на 5 и 6 септември ще се състои дългоочакваното от почитателите на високите скорости планинско рали-състезание „Раховец-Лясковец“. Надпреварата беше организирана и преди два месеца, но не се проведе, а причината бе увеличаващият се по същото време брой заразени с коронавирус в областта ни.  

Автомобилната федерация на България, общините Горна Оряховица и Лясковец и АСК „Етър Рейсинг” за поредна година организират автомобилното съревнование. Състезанието е втори кръг от Националния шампионат по планинско изкачване и ще се проведе този уикенд на трасето от стадион „Михаил Алексиев“ в Лясковец към Петропавловския манастир. Административният преглед е в първия ден от 9 до 12 часа в кафе „GRANDIMPERIAL” срещу Община Горна Оряховица. Техническият преглед е също по това време пред Община Горна Оряховица по график. В 12 часа на обяд с тържествени приветствия е официалното откриване на състезанието, след което е извеждането на участниците до състезателното трасе в Лясковец, последвано от тренировки в три манша. 

На следващия ден е същинската надпревара, която ще започне в 11 часа, като стартовата линия по традиция е пред стадиона в град Лясковец. Планинско състезание „Раховец- Лясковец 2020”е валидно за Националния шампионат по планинско изкачване. Организаторите призовават зрителите да спазват въведените противоепидемични мерки, правилата за дистанция, както и да ползват само обособените зони и безопасните места за наблюдение, за да протече двудневната надпревара при нормални условия и без обстоятелства, застрашаващи здравето на участници и публика. 

 

Подробно с правилата, които трябва да се спазват по време на състезанието, можете да се запознаете в заповедта на Кмета на Община Лясковец в прикачения файл. 

 

Изтегли:
   Заповед №1630/01.09.2020 година

 

 © 2000-2021 Община Лясковец за сайта | общи условия | поверителност на личните данни | карта на сайта |