This web site requires enabled JavaScript in order to work properly...

Носенето на предпазните маски на обществени места е задължително до 13 май

 

27.04.2020:
Носенето на предпазните маски на обществени места е задължително до 13 май

До 13 май, включително, всички граждани, които се намират в закрити или на открити обществени места трябва да носят еднократна или многократна маска за лице или друго средство, покриващо носа и устата (кърпа, шал и т.н.). Това нареди министърът на здравеопазването със своя Заповед № РД-01-236/24.04.2020 г.  

На базата на министерската заповед, кметът на Община Лясковец д-р Гецова издаде своя Заповед №875 / 24.04.2020 за удължаване срока за носене на предпазните маски на обществени места до 13 май включително. 

Издаването на новата заповед е обусловено от усложняващата се епидемична обстановка, свързана с разпространението на COVlD-19 на територията на страната и нарастващия брой на регистрираните случаи на коронавирусна инфекция. 

Поставянето на защитна маска при посещение на обществени места намалява епидемиологичния риск от заразяване с новия коронавирус, както за лицето, носещо маската, така и за околните. Трябва да се има предвид, че в редица случаи заболяването протича безсимптомно, което означава, че един човек може да е заразоносител и да не знае. 

Затова умоляваме гражданите на Община Лясковец да спазват стриктно предприетите мерки! 

 

 © 2000-2020 Община Лясковец за сайта | общи условия | поверителност на личните данни | карта на сайта |