This web site requires enabled JavaScript in order to work properly...

Обръщение на кмета на Община Лясковец д-р Гецова към жителите по повод настъпващите празници

 

16.04.2020:
Обръщение на кмета на Община Лясковец д-р Гецова към жителите по повод настъпващите празници

Уважаеми жители на Община Лясковец, 

 

Идва един от най-светлите празници в календара ни – Денят на Възкресението на нашия Спасител Иисус Христос! Тази година, в навечерието на този празник, аз се обръщам към вас, не с поздрав и пожелание за весело празнуване, а с призив-молба за разумното му отбелязване.  

Знам, че лясковчани сме удивително предприемчиви, със силен борчески дух, изключително отговорни и със силно развито чувство за граждански дълг! Затова и мисля, че всички заедно можем да се справим с болести и предизвикателства.  

Нека в тези празнични дни си дадем сметка, колко е важно да предпазим себе си и хората, които обичаме, нека останем в домовете си и да се помолим за здравето на близки и приятели и за изцелението на всички болни наши сънародници и хора по света.  

В град с пет църкви и още толкова по селата, е наложително да бъдем особено предпазливи, да не се струпваме в храмовете по време на празничните литургии. Нашите отци всеки ден се молят и бият камбаните в храмовете за нашето здраве, молиха се за нас и на Цветница, ще го направят и на Великден. А ние, нека останем с близките си в къщи и да отправим молитва към Бог от домовете си! Не случайно имаме толкова много храмове на територията на нашата малка община и като на добри миряни, Спасителят винаги ни е помагал. Дано и сега бди над нас и да ни показва правилния път, но нека и ние допринесем за здравето и спасението си, като бъдем разумни и дисциплинирани граждани и човеци!  

Този Великден ще бъде много различен. Той ще ни накара да се замислим дълбоко над житейските въпроси и ще ни покаже, че с единение, с гражданска и човешка отговорност, с всеотдайност и грижа за семейство и приятели, с вяра и любов към всички хора, можем да победим и да превъзмогнем бъдещите изпитания и трудности, които несъмнено ни чакат. 

 

Скъпи съграждани, от сърце ви желая да бъдете здрави, не се поддавайте на страх и негативизъм, мислете за надмощието на доброто над злото и за всепобеждаващата му сила - само така ще можем да се избавим от сполетялото човечеството нещастие. 

Още веднъж - бъдете разумни и отговорни, и вярвайте в по-добрите утрешни дни!  

Честити да сте и светло и уютно да ви е в семейната празнична атмосфера на обич, близост и топлина! 

Дано с Възкресението Христово се възроди и животът ни, такъв какъвто го обичаме – с усмивки, прегръдки, волност и свобода!  

 

Благословен и честит Великден на всички!  

 

 

д-р Ивелина Гецова  

Кмет на Община Лясковец 

 

 

 

 © 2000-2020 Община Лясковец за сайта | общи условия | поверителност на личните данни | карта на сайта |