This web site requires enabled JavaScript in order to work properly...

Министърът на здравеопазването с нови по-строги разпореждания

 

19.03.2020:
Министърът на здравеопазването с нови по-строги разпореждания

Министърът на здравеопазването изменя своя заповед РД 124/13.03.2020 г. като допълва подточка към точка първа и нарежда: „1а. Всички физически и юридически лица, които са собственици или управляват обекти с обществено предназначение или други обекти, които предоставят услуги на граждани, на които не е забранено извършването на дейности по т. 1, да организират дейността си по начин, който не допуска събирането на повече от две лица над 60-годишна възраст в помещения, където се предоставят съответните услуги и прилежащите към тях площи на открито, като указват необходимостта да се спазва дистанция от най-малко 1-1,5 м. между лицата“.  

Обръщаме внимание на гражданите на Община Лясковец, че новата заповед на министър Ананиев РД - 01-139 /19.03.2020 г. в никакъв случай не отменя т.1 от заповед РД 124/13.03.2020, с която са ЗАБРАНЕНИ посещенията в увеселителни и игрални зали, дискотеки, барове, ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения, кафе сладкарници и големи търговски центрове тип МОЛ, с изключение на банковите и застрахователните офиси, хранителните магазини и аптеките в тях. На ресторанти и заведенията за бързо обслужване се разрешават само доставки на адрес при строго спазване на санитарно-хигиенните изисквания. 

Апелираме още веднъж, гражданите да спазват всички нови мерки и изисквания, да следят всяка нова информация и да ползват горещия телефон, на който да подават сигнали за установени нарушения от лица, които са под задължителната карантина, а не спазват карантинния период, или за граждани, за които имат информация, че скоро са пристигнали в България от държави и дестинации в рисковия списък.  

 

МОЛЯ ПОДАВАЙТЕ СИГНАЛИ на ТЕЛЕФОН:  

0619 2 20 85 или на мобилен: 0889 002 662 

Нека бъдем отговорни! 

 

В прикачения файл можете да видите днешната заповед на Кмета на Община Лясковец, издадена във връзка с новите разпоредби на Министъра на здравеопазването. 

 

 

Изтегли:
    Заповед №704 / 19.03.2020 г.

 

 © 2000-2020 Община Лясковец за сайта | общи условия | поверителност на личните данни | карта на сайта |