This web site requires enabled JavaScript in order to work properly...

Близо 600 лева бяха събрани в благотворителната акция „Помощ за Ани”

 

04.03.2020:
Близо 600 лева бяха събрани в благотворителната акция „Помощ за Ани”

В празничния Трети март жителите на Лясковец и гости от танцови колективи от региона, участваха в дарителска инициатива, с която да бъде подпомогнато лечението на болно тригодишно момиченце. В кутия, обособена в специален кът в центъра на града, всички желаещи можеха да пускат парични средства за Ани Паздеркова. 

Тя е диагностицирана с детска церебрална парализа – спастична квадрипареза.  

Заболяването се характеризира с това, че засяга централната и периферна нервна система. В следствие на това детето трудно контролира движенията на крайниците си. Ани все още не може да ходи, да сяда самостоятелно и дори пълзи трудно. За подобряването на нейното двигателно и умствено развитие е препоръчано лечение, за което са нужни 35 000 лева. 

Благородното начинание в Лясковец в деня на Националния празник събра 591.70 лв. Кутията беше отворена пред комисия от трима представители и в присъствието лично на кмета на община Лясковец д-р Гецова и бащата на болната Ани - Панайот Паздерков. Сумата беше връчена на бащата, а основният инициатор на благородното дело Павлина Кълчишкова предложи акцията в нашия град да продължи и на следващото голямо общинско мероприятие.  

Д-р Гецова одобри предложението и бе решено добрата инициатива да се повтори именно на 13 март, когато в читалището ще се честват 140 години от обявяването на Лясковец за град. Концертът е насрочен за 18:00 часа, а при желание не успелите да дадат подкрепа на Ани, ще могат да го направят, като пуснат парични средства в позиционирана на входа на читалище „Напредък-1870” кутия за дарения.

 

 © 2000-2020 Община Лясковец за сайта | общи условия | поверителност на личните данни | карта на сайта |