This web site requires enabled JavaScript in order to work properly...

С поклонение и български хора лясковчани ще отбележат 142 години от Освобождението

 

25.02.2020:
С поклонение и български хора лясковчани ще отбележат 142 години от Освобождението

Отбелязването на Националния празник на Република България Трети март в Лясковец ще се проведе на централния площад „Възраждане” и началото е в 11 часа. С вдигане на знамената, благодарствен молебен и поздравително слово от кмета на Община Лясковец д-р Ивелина Гецова ще започне празничният ден. С поклонение пред Паметника на загиналите и поднасяне на венци и цветя ще приключи тържествената част от ритуалното честване.  

В деня, когато отбелязваме 142 години от Освобождението, на централния лясковски площад ще се извият и празнични хора. Те са част от традиционната световна инициатива „Пробуждане с хоро”. Включването в инициативата се организира от местния танцов състав „Лудо младо”, с художествен ръководител Павлина Кълчишкова, подкрепен от общинското ръководство. Изявата в Лясковец ще премине под формата на празничен хоровод, на който са поканени за участие и други фолклорни колективи от региона – колеги и приятели на лясковските танцьори.  

На видно място на площада в най-българския празничен ден ще бъде обособен и кът с кутия за набиране на средства за болно от детска церебрална парализа момиченце. Желаещите да се включат в благотворителната акция, могат да го направят по всяко време и на откритата дарителска сметка на детето, която е: Анна Панайотова Паздеркова в „ОББ” АД IBA N: BG02UBBS80021067319740 BIC: UBBSBGSF  

Нека бъдем съпричастни и в деня на националния си празник да се включим в дарителската акция „Помощ за Ани”. Нека бъдем българи!

 

 © 2000-2020 Община Лясковец за сайта | общи условия | поверителност на личните данни | карта на сайта |