This web site requires enabled JavaScript in order to work properly...

Обръщение-поздрав по случай 1 ноември - Ден на народните будители

 

01.11.2019:
Обръщение-поздрав по случай 1 ноември - Ден на народните будители

Уважаеми съграждани,  

скъпи учители и дейци на културата,  

 

Духът и познанието дават светлината за бъдещето и тази светлина трябва да се поддържа, за да съществува една народност. Славата на един народ се определя от познанието за собствените му възможности, с които се е утвърдил по достойнство. Огънят на националната слава трябва вечно да гори, за да учи поколенията на ценните уроци от миналото. 

В деня на народните будители, всички ние се прекланяме пред пазителите на българската духовна и културна традиция - творци, педагози, художници, учени, писатели, самодейци, читалищни дейци. Важно е днес всички да си спомним за делата им и да не забравяме, че будители винаги е имало, има ги и днес - това са хората, които непримиримо отстояват красивото и духовното. 

Скъпи съвременни будители, продължавайте все така да опазвате и обогатявате културното и духовното ни наследство! Всички Вие, които сеете семената на българската просвета и култура в Община Лясковец и давате своя принос за утвърждаване на българския дух, приемете моите най-искрени пожелания за здраве, благополучие, творческо вдъхновение и за намиране на още много нови хоризонти в делата и бъдещите си изяви.  

Честит празник! Честит Ден на народните будители! 

 

инж. Росица Господинова 

Временно изпълняващ длъжността  

Кмет на Община Лясковец

 

 © 2000-2020 Община Лясковец за сайта | общи условия | поверителност на личните данни | карта на сайта |