This web site requires enabled JavaScript in order to work properly...

За празника „От любов към българското” се подготвят в село Добри дял

 

03.07.2019:
За празника „От любов към българското” се подготвят в село Добри дял

В село Добри дял и тази година ще се проведе традиционното лятно надпяване. Фолклорният форум има дългогодишна история, но от две години насам се провежда под наслов „От любов към българското” и изявата от общински празник се превърна в регионален. Много самодейци ще се включат във Втория регионален преглед на музикалното изкуство тази събота - 6 юли от 10 часа в салона на местното читалище „П. Р. Славейков 1903”.  

Над 20 формации с 30 колективни и индивидуални изпълнения са записали участие за най-големия празник в селото. За да покажат любовта си към родното, към нашенските песни, танци и обичаи, млади и по-възрастни самодейци ще пеят и ще танцуват, ще се забавляват, съхранявайки родния ни фолклор.  

Празникът се организира от местното читалище, кметството, пенсионерския клуб и с финансовата подкрепа на Община Лясковец. Форумът ще бъде открит от председателя на читалището Иванка Костова и с изпълнения и драматизация от страна на домакините „Добридялски мераклии” и ще приключи с връчване на поощрения, които организаторите са подготвили за всеки състав, въпреки че прегледът няма конкурсен характер.

 

 © 2000-2020 Община Лясковец за сайта | общи условия | поверителност на личните данни | карта на сайта |