This web site requires enabled JavaScript in order to work properly...

Децата на Лясковец твориха картички за Деня на мама

 

07.03.2019:
Децата на Лясковец твориха картички за Деня на мама

Лясковското читалище „Напредък-1870” за първа година инициира конкурс за най-оригинална картичка по повод 8-ми март –Международния ден на жената, който целеше да провокира интереса и творческите заложби на децата. Празникът на мама вдъхнови малчугани и по-големи лясковски деца да развихрят въображението си и да сътворят уникални картички. Своите произведения те направиха от хартия, плат, мъниста, филц, сухи и изкуствени цветя, конци и още много разнообразни материали, използвайки различни техники.  

В творческата надпревара се включиха 60 деца от училищата, детските градини и детската ясла в града. Участниците, сред които и три двойки близнаци, изработиха общо 63 картички. Тричленно жури в състав Васил Русев - председател на читалище „Напредък-1870” и художниците Марияна Крумова и Десислава Цуцулова, оцени и класира младите таланти, разделени в две възрастови групи - от 2 до 9-годишни и от 10 до 16-годишни. Призьори в първа възрастова група са Рени Узунова от ДГ „Пчелица”, която заслужи първо място, а нейни подгласници станаха Цветелина Кьорхалилова от ДГ „Радост” и Ивайло Дюлгяров от ДГ „Пчелица”. Специалната награда за оригиналност в малката група, журито присъди на Теодора Събева от ДГ „Радост”.  

Във втора възрастова група бяха отличени Виктория Андреева от VІІІ „б” клас с І-во място, Афизе Ибрямова от VІ „а” клас се нареди на ІІ-ро, а съученичката ѝ Александра Чавдарова - също от VІ „а” клас, заслужи ІІІ-то място. Специалната награда за оригиналност в тази възрастова група отиде при Мария Калчева от ІІІ „а” клас. Всички те са ученици от СУ „Максим Райкович”. Ръчно изработените картички бяха изложени в конферентната зала на Музея на гурбетчийското градинарство, където председателят на журито Васил Русев връчи награди на победителите и грамоти на всички участници. 

Картичките, изработени за конкурса ще зарадват дамите от Клуба на хората с увреждания, потребителите на Обществената трапезария и абонатите на Домашния социален патронаж.

 

 © 2000-2020 Община Лясковец за сайта | общи условия | поверителност на личните данни | карта на сайта |