This web site requires enabled JavaScript in order to work properly...

Инициативата на Съвета на децата „Новата страна на ваканцията” се проведе със съдействието на Община Лясковец и клуб „Brownteam”

 

27.07.2018:
Инициативата на Съвета на децата „Новата страна на ваканцията” се проведе със съдействието на Община Лясковец и клуб „Brownteam”

„Новата страна на ваканцията” беше първата съвместна инициатива между Съвета на децата към Държавната агенция за закрила на детето, Община Лясковец и спортен клуб по ориентиране „BROWNTEAM”. В три дневни забавления преминаха дните на лясковските деца. Първия ден в централния градски парк в гр. Лясковец децата бях част от „Ателие детска кухня”. Гергана Терзиева, която е член на Съвета на децата представяща област Велико Търново, запозна малките любопитковци с вредните и полезни храни, в нашето ежедневие. Забавляваха се в състезателни игри под звуците на детска музика, а на края си похапнаха и от полезните храни, които сами определиха като здравословни и вкусни.  

Втория ден въпреки мрачната метеорологична обстановка се проведе планираното „Ателие спортно ориентиране”, където по-големите на възраст и опит спортисти от спортен клуб „BROWNTEAM” обясниха правилата и целта на играта. Интересът на децата се увеличи, когато дошли да спортуват те пробягаха няколко различни маршрута, заедно с доказали се с отличия спортисти в ориентирането. 

На третия ден забавленията от новата страна на лятната ваканция преминаха в „Ателие анимационни шедьоври”. Целта беше децата за се запознаят с техниката на Stop Motion анимация и създаването на кратки филми. Всички деца бяха разделени на групи и сред зелените площи в градския парк в гр. Лясковец направиха поредица от снимки на своите анимационни герои. Всяка група предаде своите електронни фотоси, които заснеха с цифрови апарати и телефони на обuчителя си Велина Терзиева, за да демонстрира „оживяването” на техните снимки в кратки филмчета. Представянето на филмчетата беше организирано в залата на Музея на гурбетчийското градинарство в гр. Лясковец, където освен задоволството на децата да видят своите снимки във филм, те получиха и обогатителна информация за лясковските гурбетчии и поминъка на град Лясковец в миналото.

Изтегли:
   Лятна ваканция в нова светлина

 

 © 2000-2020 Община Лясковец за сайта | общи условия | поверителност на личните данни | карта на сайта |