This web site requires enabled JavaScript in order to work properly...

Община Лясковец проведе семинар за насърчаване на предприемачеството

 

08.05.2018:
Община Лясковец проведе семинар за насърчаване на предприемачеството

На 08 май 2018 г. Община Лясковец организира семинар на тема „Насърчаване на предприемачеството и социалните иновации”. Семинарът се проведе в Музея на гурбетчийското градинарство и е част от събитията, реализирани по проект „Моят отпечатък в Българското председателство”. 

Събитието бе открито от кмета на Община Лясковец д-р Ивелина Гецова, която представи гостите на семинара проф. д-р Любомира Попова, Областен управител на Област Велико Търново, инж. Детелина Борисова, Зам. областен управител на Област Велико Търново, доц. д-р Теодора Калейнска, Директор на Европейски информационен център и г-жа Ева Майдел – евродепутат от ГЕРБ/ЕНП.  

Г-жа Майдел представи в детайли пред участниците в събитието презентация по темата за предприемачеството, социалните иновации и европейските перспективи пред българските предприемачи. Бе подчертана връзката на тези теми с приоритетите на текущото Българско председателство на Съвета на Европейския съюз.  

На семинара присъстваха студенти от Св. Св. Кирил и Методий”, гр. Велико Търново и ученици от СУ „Максим Райкович”, гр. Лясковец, които участваха активно в дискусията по въпросите за стимулиране на социалните иновации в икономиката, образованието и информационните технологии. Особено внимание бе обърнато на актуални теми като дигитализацията и кибер-сигурността, които представляваха особен интерес за младежите от Община Лясковец.  

Семинарът се проведе в рамките на проект „Моят отпечатък в Българското председателство”, финансиран от Национално сдружение на общините в Република България. Проектът се реализира от Община Лясковец, в партньорство със СУ „Максим Райкович”, гр. Лясковец и НЧ „Земеделец – 1899”, с. Козаревец.

Изтегли:
   Община Лясковец проведе семинар за насърчаване на предприемачеството

 

 © 2000-2020 Община Лясковец за сайта | общи условия | поверителност на личните данни | карта на сайта |