This web site requires enabled JavaScript in order to work properly...

Лясковският ученически съвет беше на посещение в Народното събрание

 

26.04.2018:
Лясковският ученически съвет беше на посещение в Народното събрание

Младежи от Община Лясковец бяха на посещение в Народното събрание по покана на горнооряховския депутат от ГЕРБ инж. Клавдия Григорова-Ганчева. Младите хора от Лясковец, които са ученици в СУ „Максим Райкович” бяха придружени от кмета на Общината д-р Ивелина Гецова и от своя директор Даниела Арабаджиева. Те са представители на младежкия ученически съвет на училището, а техен ръководител е учителят Румен Георгиев. Повечето от гостуващите в парламента лясковски младежи бяха зрелостници, но в ученическия съвет участват предимно ученици от горен курс на обучение и от всеки клас имаше представител.  

По време на визитата си, гостите от Лясковец се срещнаха и със заместник-председателя на партията и председател на ПГ на ГЕРБ Цветан Цветанов. „Радостен съм, че днес в Народното събрание имам възможността да разговарям с ученици и учители от СУ „Максим Райкович” в гр. Лясковец.  

Той изтъкна пред гостите си, че основен приоритет на правителството е именно образованието. Доказателство за това са тези близо 22 000 деца, върнати в училище в резултат на безпрецедентните общи усилия на институциите. По искане на учениците той обясни и каква е разлика между лявата и дясната политика. "Получи се страхотна дискусия, като неин акцент бе образованието” каза Цветан Цветанов. В дискусията участва и третият народен представител на ГЕРБ за нашия регион Станислава Стоянова, а инж. Клавдия Ганчева не скри възхищението си от интереса, любознателността и будната гражданска позиция на нашите младежи.  

Учениците научиха за работата на парламента, разгледаха сградата, където се вземат най-важните решения за страната ни, научиха и за приетите в последно време важни законови промени, разговаряха по въпроси свързани с образованието, както и по актуални политически теми.

 

 © 2000-2020 Община Лясковец за сайта | общи условия | поверителност на личните данни | карта на сайта |