This web site requires enabled JavaScript in order to work properly...

Край Лясковец се проведе финалният кръг на Националния офроуд шампионат

 

02.10.2017:
Край Лясковец се проведе финалният кръг на Националния офроуд шампионат

Завърши състезанието за високопроходими автомобили до 3 тона „Лясковец офроуд траял 4х4 Екстрийм”, което на територията на Лясковска община се проведе за четвърта поредна година. То бе Пети финален кръг от Националния траялен шампионат за 2017 година. През сезона стартове се проведоха в Сливен, Лазарово, Русе и Зверино и приключиха на наша територия. 

В атрактивната проява, която се проведе този уикенд /30 септември - 1 октомври/, край Драгижево, взеха участие близо 30 екипажа от цялата страна. Сред тях бяха любители на офроуда от София, Разград, Смолян, Сливен, Велико Търново, Стара Загора, Силистра и др.  

Два дни любителите на този екстремен спорт се съревноваваха на специално подготвено трасе, изцяло затворен терен в три класа – Стандартен, Модифициран и Прототип, а организаторите от домакинстващия клуб АСК „Боляри 4х4” се бяха погрижили за нормалното и безопасно протичане на състезанието. Община Лясковец бе осигурила купи и грамоти за състезателите, а спонсорите подготвиха предметни награди. За наблюдателите на зрелищната надпревара входът бе свободен и през двата дни. 

Победител в най-масовия клас Стандартен стана тандемът на Йордан Фотев и Стоян Гергьовски от Смолян с Лада Нива. Втори се наредиха Евгении Андреев и Георги Георгиев от Сливен с Исузо Трупър, а трети са смолянчаните Тома Келевски/Стефан Мутафов със Сузуки Самурай. В клас Модифициран триумфираха пилотът Кристин Заимов с навигатор Костадин Гергьовски, следвани от Радостин Димитров/Георги Христов и третите Милен Златев/Георги Тихов. В най-атрактивния клас Прототип над всички доминира екипажът на Павел Павлов/Светослав Христов, втори са Костадин Георгиев/Кирил Цветанов, а трети – Пламен Исаев/Йордан Йорданов. 

Призьорите в трите класа получиха грамоти, предметни награди и купи, които им бяха връчени от кмета на Община Лясковец д-р Ивелина Гецова и представители на фирмите-спонсори на състезанието. Веднага след това се състоя и годишното награждаване, тъй като това беше финалният кръг от надпреварата за тази година. 

 

 

 © 2000-2020 Община Лясковец за сайта | общи условия | поверителност на личните данни | карта на сайта |