This web site requires enabled JavaScript in order to work properly...

Съобщение за УЧЕБНА ТРЕНИРОВКА на щаба за защита при бедствия в община Лясковец

 

18.04.2017:
Съобщение за УЧЕБНА ТРЕНИРОВКА на щаба за защита при бедствия в община Лясковец

Уважаеми съграждани,  

Във връзка с провеждащо се Общинско УЧЕНИЕ и тренировка на общинския щаб за защита на населението при бедствия, съобщаваме на всички граждани, че на 19 април от 11 часа ще се проведе учение за общинските служители и за учениците от корпус І на СУ „Максим Райкович”.  

Апелираме за вниманието на всички вас и повтаряме, че ще се проведе УЧЕНИЕ. Молим всички жители да запазят спокойствие на 19 април при възникналата ситуация, тъй като по учебен план ще бъде съобщено за пожар в сградите на Общината и в корпус І на училището. 

При изпълнение на общинския план по защита при бедствия, ще възникне пожар в кабинета по биология на корпус І в СУ „Максим Райкович“ гр. Лясковец. Ще бъде въведен Общинският план за защита при бедствия и ще бъде обявено бедствено положение за северозападната част на гр. Лясковец.  

Общината ще въведе непрекъснато наблюдение в засегнатия район. 

Но пак повтаряме, че всички предприети мерки за сигурност, са само част от учебно-тренировъчни действия на общинския щаб: ще бъде прекъснато електрозахранването на северозападната част на гр. Лясковец; възстановяването на електроподаването ще стане в рамките на едно денонощие; поради насочване на допълнителни количества вода към засегнатия район в останалата част на гр. Лясковец ще бъде временно ограничено водоподаването; временно ще бъде преустановено газоподаването в засегнатия район и т. н. 

При учебните оперативни действия служители на Регионална дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” гр. В. Търново с автомеханична стълба ще извеждат блокираните при пожара ученици от 2 етаж на сградата и ще потушават пожара. На място ще пристигнат и служители на МВР, както и линейка. 

Призоваваме всички родители и обществеността да запазят пълно спокойствие при провеждане на учението на Общинския щаб. Това, което ще се случва на 19 април - ще бъде тренировка на щаба. 

 

Изтегли:
   Информация за обстановката, предприетите мерки и изискванията, които да се спазват от гражданите

 

 © 2000-2020 Община Лясковец за сайта | общи условия | поверителност на личните данни | карта на сайта |