This web site requires enabled JavaScript in order to work properly...

Шест отличия за балерините ни

 

21.11.2016:
Шест отличия за балерините ни

Лясковският балет „Ритъм” при НЧ „Напредък-1870” спечели много награди в престижен танцов форум. Възпитаниците на Валя Атанасова записаха участие в XVIII Национален конкурс „Празник на танца – Варна 2016”, състоял се на 19 ноември. В морската столица нашите балерини показаха класа, иновативност и творческа енергия, а резултатът е две първи, две втори и две трети места. Конкурсът се проведе в Двореца на културата и спорта, зала „Конгресна”, организиран от Община Варна, Фонд „Култура” и Народно читалище „Христо Ботев 1928”- гр. Варна. 

Танцовият форум е създаден през 1999 г. като „Празник на модерния балет”. Оттогава се провежда ежегодно и целта му е да даде среща на талантливи представители на сценичното танцово изкуство, да популяризира творчеството на танцово-артистичните групи и артисти и да създаде условия за общуване и творчески контакти. Конкурсът се провежда в категориите съвременни танци, характерни танци и класически балет в четири възрастови групи. 

Нашите балерини участваха и в трите категории, в конкуренция с още над 20 танцови формации, като Лясковец бе представен от големите момичета в трета възрастова група 14-17 години. Балет „Ритъм” спечели първо място в категория класически балет с танците „Валс на Синия тих Дунав” и „Моите обувки”. Вторите места са за съвременни танци - за танц „Вода” и танц „Летете птици”. При характерните танци балерините имат две трети места - за „Цигански танц” и за „Катерино, моме”. На нашите момичета журито връчи купи и грамоти, като прецизно оценяваше техническото ниво на изпълненията, артистичността на балерините, костюми, музикалност в хореографията и танцуването, хореография и самото изпълнение.  

 

 

 © 2000-2020 Община Лясковец за сайта | общи условия | поверителност на личните данни | карта на сайта |