This web site requires enabled JavaScript in order to work properly...

Стартира Етап 2 по проект „Приеми ме 2015”

 

17.11.2016:
Стартира Етап 2 по проект „Приеми ме 2015”

От 01.11.2016 година започва реализацията на Eтап 2 по проект „Приеми ме 2015” година, който се изпълнява по Оперативна програма „Развитиена човешките ресурси” 2014 - 2020 година, по който Общиня Лясковец е партньор. 

Проектът надгражда приключилия през 2015 година проект „И аз имам семейство” и целта му е да въведе нов областен модел на услугата „приемна грижа”. Ще се създаде и възможност за национално покритие, чрез включване на всички общини, на чиято територия се предоставя услугата „приемна грижа” и които отговарят на условията за партньорство по проект „Приеми ме 2015”. 

В изпълнение на Дейност 3 по проекта, на всички приемни семейства с настанени в тях деца, ще бъде осигурена професионална външна супервизия в дома на приемното семейство два пъти годишно. ОЕПГ чрез социалните работници с отговорност за конкретното приемно семейство с общината-партньор, ще осигурява и съдейства за подкрепящи услуги на приемните семейства, в които има настанени деца по отношение на планираните мерки за закрила на детето. 

В община Лясковец има 2 одобрени приемни семейства, като в едно от тях има настанено дете. През новия етап на проекта подкрепа и контрол ще осъществява Областен екип по приемна грижа, който е назначен след провеждане на конкурсна процедура от Община Велико Търново - партньор по проекта на областно ниво.

Изтегли:
   Стартира Етап 2 по проект „Приеми ме 2015”

 

 © 2000-2020 Община Лясковец за сайта | общи условия | поверителност на личните данни | карта на сайта |