This web site requires enabled JavaScript in order to work properly...

Д-р Гецова преряза лентата на обновения пенсионерски клуб в Драгижево

 

11.10.2016:
Д-р Гецова преряза лентата на обновения пенсионерски клуб в Драгижево

В село Драгижево бе обновено и разширено помещението, в което хората от третата възраст се събират. Пенсионерски клуб „Вяра” се помещава в читалището в селото и има 20-годишно съществуване. В празничния ден за откриването на реновирания клуб се бяха събрали хората, без които това нямаше да се случи. С традиционна погача и сол, в новата зала бяха посрещнати нейните обитатели и много гости.  

Гости на празничното откриване бяха д-р Гецова и председателят на общинския съвет Даниела Арабаджиева, управникът на селото Цоньо Трънков, председателят на общинския съюз на пенсионерите Калина Цацова и общинският служител Валентин Чилев, главен специалист архитектура и строителство в общинска администрация. Общинското ръководство, в лицето на кмета д-р Гецова, реши да отпусне парични средства за разширяването и обновлението и за два месеца бяха направени ремонтните дейности. Клубът беше разширен с допълнително сепаре, направена бе и нова дограма, топлоизолация, нова подова настилка, окачен таван, изцяло освежен и с подобрен вътрешен интериор. С помощта също на местни дарители като Йордан Йорданов, Атанас Донев и Тодор Христов и с безвъзмездната помощ на самите пенсионери, клубът придоби напълно нов облик.  

Д-р Гецова и председателят Йорданка Балашева прерязаха лентата на модерния нов дом на пенсионерите, след което събралите се близо 50 възрастни хора, получиха поздравления от общинския кмет и ваучер с още средства за закупуването на най-необходимото по обзавеждането на клуба. Поздравление поднесоха и селският кмет и останалите гости. Балашева благодари на д-р Гецова и на всички дарители и спонсори, след което певческата група отправи песенен поздрав към присъстващите на тържеството.  

50 клубни членове присъстваха на тържественото откриване и този брой членове продължава да поддържа клуба вече в продължение на 21 години от съществуването си. Основан е в далечната 1995 година, като за база е одобрено днешното помещение в източното крило на читалището. Сформира се и вокален състав към клуба, днес Група за обработен фолклор, с ръководител Цветанка Христова. В уютна атмосфера и с добро настроение вече две десетилетия възрастните драгижевчани посрещат радости и скърби, споделят болки, тревоги и хубави лични моменти, именно в тази сграда. Тук пенсионерите пеят, забавляват се, честват забележителни дати, организират ритуали, свързани с традициите и обичаите на селото и тържества по случай Коледа, Нова година и т. н. Именно това им пожела д-р Гецова – и занапред да бъдат здрави и винаги така в пълен състав да се събират на всички празници, да живеят задружно и да се веселят в новата приятна обстановка. 

 

 © 2000-2020 Община Лясковец за сайта | общи условия | поверителност на личните данни | карта на сайта |