This web site requires enabled JavaScript in order to work properly...

Започна новата учебна година в четирите лясковски училища

 

15.09.2016:
Започна новата учебна година в четирите лясковски училища

На 15 септември 2016 година бе открита новата учебна година. Тържествено откриване се състоя в четирите общински училища – гимназията в Лясковец, началните училища в града „Никола Козлев” и „Цани Гинчев” и в основното училище „П. Р. Славейков” в Джулюница. В първия учебен ден в лясковските училища звуча химна и беше издигнато знамето на България, бе отслужен и водосвет за здраве и благоденствие на младите поколения лясковчани. С приветствия от кмета д-р Гецова и поздравления от страна на директори, училищно настоятелство и поздравителни адреси от министерството на образованието и регионалния инспекторат започна поредната учебна година.  

За 732 ученика удари училищния звънец в Лясковец и село Джулюница. От тях 84 деца за пръв път прекрачиха прага на училището. В най-голямото школо „Максим Райкович” първолаците са 45, разпределени в две паралелки. Първокласниците на Миленка Николова и Светла Бонева изнесоха празнично-музикална програма, допълнена с още танцови и песенни изпълнения на по-големите ученици от мажоретния състав и училищния хор.  

С поздравления и празнична програма мина откриването на учебната година и в джулюнското основно училище и начално училище „Никола Козлев”. В НУ „Цани Гинчев” се похвалиха с най-много придобивки в началото на новата учебна година. С влизането в сила на новия Закон за предучилищно и училищно образование всяко училище има възможност да придобие своя собствена идентичност и да стане различно.  

Следвайки промените в образователната система, училищното ръководство пристъпи към сформиране на екипи от специалисти за подкрепа на личностното развитие на учениците. В тях, освен висококвалифицираните учители от училището, са включени тесни специалисти, имащи новаторски поглед върху осъществяването на приобщаващото образование. След приключване на богатата концертна програма и официалното тържествено откриване, бе срязана лентата на новия ресурсен кабинет в училището. Кметът на общината д-р Гецова, представител на РИО Лидия Прокопова и директорът Диана Петкова откриха първата в областта „Психологическа лаборатория”, в която ще се работи с деца със специални образователни потребности. Четири са децата, нуждаещи се от такава помощ в лясковското училище. С децата ще работят психологът Иван Пейчев, логопедът Соня Узунова и ресурсният учител Димитринка Качамакова. Освен с кабинета „Психологическа лаборатория”, училищното ръководство се похвали още с обновена столова и основен ремонт на санитарните помещения в сградата.  

 

 © 2000-2020 Община Лясковец за сайта | общи условия | поверителност на личните данни | карта на сайта |