This web site requires enabled JavaScript in order to work properly...

Лясковското Културно-просветно сдружение кани на изложба и на поход „По стъпките на Капитан дядо Никола”

 

07.07.2016:
Лясковското Културно-просветно сдружение кани на изложба и на поход „По стъпките на Капитан дядо Никола”

На 27 юни 2016 г., в навечерието на празника на град Лясковец, бе открита изложба в памет на банкера Атанас Буров. Тя е разположена в клуба на организаторите от Културно-просветно сдружение „Св. св. Петър и Павел”, намиращ се на ул. „Никола Козлев” 70 в град Лясковец. Експозицията „Атанас Буров и родът Бурови”, включваща оригинални банкови акции на Бурови, оригинални писма и документи и възстановени печати вече има 500 посетители, сподели Бисер Цанков, председател на Сдружението. При откриването ѝ бе представена и книгата „Още щрихи към портрета на Атанас Буров”, с автор Николай Иванов и бе показан филмът „Спомен за Буров”. Събитието бе организирано от КПС „Св.св. Петър и Павел” по повод храмовия празник на лясковския манастир „Св. св. Петър и Павел” и на официалния празник на град Лясковец в партньорство с Алианс за Култура „АРКА БУЛГАРИ” и Фондация „Българска гордост”, Национална дарителска кампания „Дарявай с любов, всеки ден”, Занаятчийска задруга БЪЛГАРИЯ, Община Лясковец, Община Горна Оряховица, с подкрепата на местни и национални фирми-дарители.  

Организаторите съобщават, че изложбата може да бъде посетена и разгледана от онези, които все още не са успели да го сторят. Това може да стане всеки ден от 10:30 до 13:00 и от 17:00 до 21:00 часа на ул. „Никола Козлев” 70 в Лясковец до Мазневска чешмичка. Изложбата е придружена с дегустация на лясковски вина, горнооряховски суджук и още изненади. За предварителни заявки за групови и индивидуални посещения телефон за информация: 0988 991618 – Бисер Цанков. 

Културно-просветно сдружение организира през този месец още едно събитие, което ще се състои на 28 юли 2016 година – Отбелязване на 160 години от въстанието на Капитан дядо Никола, което въстание е тръгнало именно от Петропавловския манастир. Програмата за похода „По стъпките на Капитан дядо Никола” е следната: 

07:30 часа – Тръгване от центъра на Лясковец 

07:45 часа – Петропавловски манастир - Беседа и поднасяне на цветя и венци  

09:00 часа – Соколовски манастир - Беседа и поднасяне на цветя и венци 

10:00 часа с. Дончовци - Поклонение пред паметника на Капитан дядо Никола и поднасяне на цветя и венци. 

Четата ще води праправнукът на Капитан дядо Никола – Никола от Пловдив. 

Желаещите да се включат в инициативата „По стъпките на Капитан дядо Никола”, могат да заявят участие на тел.: 0988 991618 – Бисер Цанков и да заплатят сумата от 10 лв. за организиран транспорт до с. Дончовци. 

 

 

 © 2000-2020 Община Лясковец за сайта | общи условия | поверителност на личните данни | карта на сайта |