This web site requires enabled JavaScript in order to work properly...

В Деня на писмеността учениците шестваха, пяха и танцуваха

 

24.05.2016:
В Деня на писмеността учениците шестваха, пяха и танцуваха

С шествие по централната улица и градския площад започна празничния 24 май в Лясковец. Парадът на учениците от училищата в града предвождаха мажоретките и фанфарния оркестър при най-голямото школо – СОУ „Максим Райкович”. Ленти с надпис „Отличник” носеха завършващите с отличие зрелостници – общо 11 на брой ученици. 

Тържеството, посветено на празника на българската просвета и култура и на славянската писменост се проведе в салона на читалище „Напредък-1870” със сборен концерт от изпълненията на ученици от трите училища - „Никола Козлев”, „Цани Гинчев” и „Максим Райкович”. В началото на концерта културни, просветни дейци и ученици бяха поздравени от кмета на общината д-р Ивелина Гецова. „Носете винаги светлината на този празник в душите си, обичайте, ценете и пазете родния български език и не забравяйте, че чрез него получавате знание и прозорец към света. На всички желая здраве и нека успехите и творческият ентусиазъм бъдат винаги до вас”, пожела им кметът. 

Децата от НУ „Цани Гинчев” се бяха подготвили за празника си с песнички и стихчета като „Буквички”, „Кирил и Методий” и „Има светлина”, както и с мажоретния танц „Училище любимо”. От другото НУ „Никола Козлев” децата също възпяха и прославиха буквичките, родната реч и декламираха стихотворенията „Азбучна молитва”, „Усмивката” и „Обичам книгата”. Тематични песни за 24 май изпълниха и малките синигерчета от СОУ „Максим Райкович” – „Хвърчило”, „Приятели” и „Един неразделен клас”, а мажоретния състав на гимназията сложи красив финал на празничния концерт с изящните си изпълнения. 

 

 © 2000-2020 Община Лясковец за сайта | общи условия | поверителност на личните данни | карта на сайта |