This web site requires enabled JavaScript in order to work properly...

Д-р Гецова зарадва с торта столетница от Драгижево

 

07.03.2016:
Д-р Гецова зарадва с торта столетница от Драгижево

Столетница от лясковското село Драгижево получи специално внимание за трицифрения си юбилей от кмета на общината д-р Гецова. Кметът на Лясковец посети възрастната жена, за да ѝ поднесе своите пожелания по повод кръглата годишнина, а също и празнична торта и подаръци. За тържеството в дома на старицата, където се бяха събрали близки, роднини и съседи, дойде и селският управник Цоньо Трънков, както и председателят на пенсионерския клуб в селото Йорданка Балашева, която ѝ поднесе много подаръци от името на цялата организация на пенсионерите в селото. 

Донка Димова Арнаудова е родена на 6 март преди век в Драгижево. Целият живот на баба Донка преминава в труд на бащините ниви в родното село. Работи още от детството си за осигуряване на семейната прехрана, а по-късно и като полевъден работник в селското ТКЗС, в горнооряховския „Панайот Цвикев”, в дърводелски цех в родното село и т.н. Възрастната жена има две деца – син Стефан и дъщеря Янка, които са близо 80-годишни. 

В празничния ден гостите на баба Донка бяха посрещнати от нейната дъщеря Янка, която се грижи с много любов, топлота и всеотдайност за своята майка. В продължение на вече две години тя е неотлъчно до нея. Баба Донка се радва и на внуци и на двама правнука. Някои от близките ѝ не можаха да присъстват на празничното тържество, но да я поздравят дойдоха много съселяни, по-далечни роднини, племенници и др.  

Освен подарък и пожелания, кметът на община Лясковец д-р Гецова поднесе на юбилярката и торта със свещички, които ѝ помогнаха да духне. Гостите се снимаха със столетницата, пожелавайки ѝ да е жива и здрава и спокойни да са старините й.  

 

 © 2000-2020 Община Лясковец за сайта | общи условия | поверителност на личните данни | карта на сайта |