This web site requires enabled JavaScript in order to work properly...

Апел по повод Световния ден за възпоминание на жертвите от пътнотранспортни произшествия

 

13.11.2015:
Апел по повод Световния ден за възпоминание на жертвите от пътнотранспортни произшествия

С решение на Асамблеята на ООН от десет години насам е прието всяка трета неделя от месец ноември да се отбелязва Световния ден за възпоменание на жертвите от пътно-транспортни произшествия. През 2015 г. денят се отбелязва на 15 ноември. 

С провеждането на този ден се цели да си спомним за загиналите хора и изразим съболезнования към мъката на семействата за понесените загуби, да отдадем необходимото на всички, които участват в ликвидацията на последствията от пътнотранспортните произшествия - служителите от спешните центрове за медицинска помощ, лекарите, служителите от полицията, пожарникарите, консултантите и работници, които всеки ден се сблъскват с бедствията, причинени от пътнотранспортните произшествия и изпитват върху себе си тяхното влияние. 

С различни мероприятие се прави опит да се привлече вниманието към огромната смъртност и травматизъм и към потенциалните заплахи, на които са подложени всички участници в движението.  

С апел към гражданите, различните институции полагат усилия за повишаване информираността за мащабите на проблема и последствията за всички, а също така се работи усилено и за подобряване помощта и подкрепата към близките и пострадалите на загиналите в пътнотранспортни произшествия. 

Нека на този ден да отдадем нашата дълбока почит към жертвите и да изкажем съболезнования към близките на пострадалите.  

Този ден е и ден за размисъл, ден за осъзнаване на необходимостта от ново отношение и култура в движението на пътя. Нека всички заедно, в името на живота, да дадем своя принос за безопасността и за намаляване броя на пострадалите в движението по пътищата. Нека всеки допринесе за намаляването на инцидентите в нашата община, в страната ни, защото ежедневно губим свои съграждани, свои сънародници, и защото страданието от тежките наранявания и продължителното боледуване на пострадалите при катастрофи, не ни е безразлично. Защото страданието понякога остава за цял живот. 

Нека бъдем бдителни и отговорни граждани!  

 

 © 2000-2020 Община Лясковец за сайта | общи условия | поверителност на личните данни | карта на сайта |