This web site requires enabled JavaScript in order to work properly...

Състоя се Пети общински празник в Добри дял

 

31.07.2015:
Състоя се Пети общински празник в Добри дял

Тази година общинският празник в Добри дял протече под мотото „Да възпеем любовта”. Това е пето поредно издание на феста в лясковското село, където се събраха самодейци от Джулюница, Козаревец, Драгижево, Мерданя и град Лясковец, както и състави от други общини - Мъжка певческа група „Г. Измирлиев” от Г.Оряховица и колективи от Писарево и Лозен. Участниците пяха, играха, рецитираха и всички изпълнения посветиха на любовта – на най-святото чувство. Народното самодейно изкуство е необятно със своята колоритност, с богатството на песните и носиите, с които самодейците се представиха. Мало и голямо и всички любители на българските песни и танци направиха един прекрасен празник в Добри дял. 

Празникът бе открит от кмета на община Лясковец д-р Ивелина Гецова. Тя поднесе поздрави и пожелания към всички, към домакините и гостите, дошли да сътворят празника. Домакините-самодейци се представиха с „Белянка по добридялски”, като показаха как задружно са се трудили хората в миналото с веселби и закачки, и как по време на трудовата дейност българинът е срещал любовта. В този дух на веселие самодейците представиха и ритуал, който показа как момчетата са открадвали любимата мома за булка. 

Всички гости представиха своите изпълнения с любовни мотиви, а любезните домакини бяха подготвили за съставите и индивидуалните изпълнители грамоти за участие и сувенири. Прекрасната украса за сцената бе дело на Петя Янкова - талантлива млада художничка от Добри дял.  

Председателят на добридялското читалище Иванка Костова официално закри празника с пожелания за здраве и благополучие и покани всички на агнешка курбан-чорба, която приготвиха майсторките-готвачки от местния пенсионерски клуб „Еделвайс”, а агнешкото за празника дари местния животновъд Иван Димитров. 

 

 © 2000-2020 Община Лясковец за сайта | общи условия | поверителност на личните данни | карта на сайта |