This web site requires enabled JavaScript in order to work properly...

Обръщение на Кмета на Община Лясковец д-р Гецова по случай Петровден

 

29.06.2015:
Обръщение на Кмета на Община Лясковец д-р Гецова по случай Петровден

Уважаеми съграждани, 

С честването на своя официален празник – Петровден, ние честваме паметта, подвига и славата на Светите апостоли Петър и Павел, небесните покровители на град Лясковец, стожерите, които векове наред бдят от висините на хълма над всички нас.  

Днес, запазили своите традиции и стремежа към трудолюбие, просвета и култура, имаме заслужено право да изправим глава и като истински българи да се гордеем, че сме дали нещо на света и Лясковец има своето достойно място в националната ни история. Връщането към героичното величаво минало, ни е особено нужно днес, на нас и на тези, които идват след нас, и то не само като спомен, а най-вече, за да ни помогне да отстояваме трудностите и за да се борим с превратностите на времето.  

Искам, освен здраве, да пожелая на всички целеустременост, благородство и човечност. Нека бъдем добри стопани на родния си град, нека мир и благоденствие, любов и творчество да съпътстват дните ни.  

Убедена съм, че не можем да изгубим вярната посока, защото сме потомци на мъдри, честни и добри хора и ще съумеем да запазим най-ценните черти на старите си лясковски родове. Бъдете дръзновени и вярвайте, че ще бъде така! 

Честит празник!  

 

 © 2000-2020 Община Лясковец за сайта | общи условия | поверителност на личните данни | карта на сайта |