This web site requires enabled JavaScript in order to work properly...

Община Лясковец се включва в Европейската седмица на физическата активност и спорта „Мove Week”

 

25.09.2014:
Община Лясковец се включва в Европейската седмица на физическата активност и спорта „Мove Week”

Организаторите очакват постигане на своебразен рекорд по-най-масово изкачване на любимата за лясковчани дестинация – Петропавловския манастир 

Спортен Клуб „Браун тим” и Община Лясковец са организаторите на седмица на физическата активност и спорта, част от националната кампанията “Move Week”.. Подготвените от организаторите събития са две – велообиколка на гр. Лясковец и „Най-много лясковчани изкачили се до манастир „Св. Св. Петър и Павел”.  

Велообиколката няма състезателен характер и е предвидена да се проведе в късния следобед на 29 септември, като ще тръгне от пл. „Възраждане” № 1 пред сградата на общинска администрация по предварително определен маршрут и ще завърши на градския площад. 

Още в същата вечер любителите на разходките сред природата ще могат да се включат в Седмицата на физическата активност с изкачване до лясковския манастир. На входа на стадион „Михаил Алексиев” ще има пункт за регистрация на участниците, които ще могат да се сдобият с карти на терена предоставени от СК „Браун тим”. Събитието е предвидено да се провежда през цялата седмица от 29.09.2014 г. до 03.10.2014 г. в часовия диапазон от 16:00 до 19:00 часа, като на различни места всяка вечер регистриралите се участници ще получават поощрителни награди. Целта на събитието е да постави своебразен рекорд по-най-масово изкачване по любимата за лясковчани дестинация за една седмица, като всяка следваща година ще се търси подобряване на това постижение. 

MOVE Week е Седмицата на физическата активност и спорта отбелязвана в почти всички държави в Европа. Като част от „Now We Move“ кампанията, Седмицата на физическата активност - MOVE Week, представя ползите от активния начин на живот и физическата активност. Now We Move е кампания, целяща да мотивира 100 милиона повече европейци да станат физически активни до 2020 година! В кампанията тази година участие ще вземат над 30 населени места в България с над 300 събития.  

 

Now we move

Изтегли:
   Община Лясковец се включва в Европейската седмица на физическата активност и спорта „Мove Week”

 

 © 2000-2020 Община Лясковец за сайта | общи условия | поверителност на личните данни | карта на сайта |