This web site requires enabled JavaScript in order to work properly...

Промяна в организация на движението се въвежда по главните пътища през празнични и почивни дни

 

29.07.2014:
Промяна в организация на движението се въвежда по главните пътища през празнични и почивни дни

От 27 юли 2014 г. е въведена нова организация на движението, съгласувана с Агенция „Пътна инфраструктура" за забрана за движение на превозни средства, предназначени за превоз на товари с технически допустима товарна маса над 12 тона, включително състав ремаркета и полуремаркета, селскостопанска и земеделска техника, трактори и специализирана земеделска техника. 

Новата организация на движение включва периода до 15 септември 2014 г. за дните петък от 18,00 до 21,00 ч. и неделя от 14,00 до 20,00 ч. и целогодишно за периода на официални празници – последния работен ден преди празници от 18,00 ч. до 21,00 ч. и последния почивен (празничен) ден от 14,00 до 20,00 ч.  

Тази организация на движението важи за следните пътища в област В. Търново: път 1-3 Русе - Плевен, път I - 4 София - Варна, пъг I - 5 В. Търново - ГКПП „Маказа" и път II- 55 Дебелец - I 'урково. 

Спирането на тежкбтоварните автомобили ще става извън пътното платно, за да не пречат на останалите участници в движението. Изчакването ще се осъществява на следните площадки за движещите се по пътя Плевен - Бяла на КПП - Горна Студена и в близост до разклона за с. Овча Могила. За път София - Варна - паметник Миткалото, паметник Балванска битка, комплекси за отдих „Горски кът" и „Язовира". За път Русе - В. Търново - комплекс за отдих „Куцина" и площадки за отдих обход Дебелец. За път Дебелец - Гурково - КПП „Косатката", паркинг „Килифаревски манастир" и стари трасета по пътя. 

Забраната не важи за автомобили, превозващи опасни товари, живи животни, бързо развалящи се хранителни продукти и на товари на температурен режим.

 

 © 2000-2020 Община Лясковец за сайта | общи условия | поверителност на личните данни | карта на сайта |