This web site requires enabled JavaScript in order to work properly...

Д-р Гецова и директорът на ЦДГ „Радост” прерязаха лентата на обновената детска градина

 

28.04.2014:
Д-р Гецова и директорът на ЦДГ „Радост” прерязаха лентата на обновената детска градина

С празнично тържество бе отбелязано едно значимо и запомнящо се събитие за лясковската детска градина „Радост” – откриването на обновената сграда. Лентата на реновираното детско заведение прерязаха кметът на общината д-р Гецова и директорът Габриела Иванова. Гости на празника бяха и председателят на Общински съвет Даниела Арабаджиева, старши ескпертът по предучилищно възпитание в РИО – В. Търново Екатерина Миновска, координаторът по изпълнение на проекта Соня Шишкова, общинският финансист Диянка Бобева, общински съветници, директорът на СОУ „М. Райкович” Н. Кожухаров, дългогодишният директор на „Радост” и по настоящем специалист детски градини в общинска администрация Иванка Джурова, директори на лясковските детски градини, спонсори и родители. 

В „Радост” в продължение на месеци течеше ремонт по обновяването ѝ по проект „Модернизация и внедряване на мерки за енергийна ефективност в ЦДГ „Радост”, гр. Лясковец”, по който усилено работиха специалисти от общинска администрация, принос дадоха най-вече и директора и екипа на ЦДГ „Радост”, които непрекъснато бяха заети с реновирането на своята детска градина, голяма бе и помощта на спонсори и родители. 

Финансирането на проекта е от Международен фонд „Козлодуй”, като отпуснатите средства бяха използвани за полагане топлоизолация на стени и тавани, за подмяна на дограмата и съществуващите стари радиатори, направено бе преустройство на отоплителната инсталация, подменени бяха отоплителните котли и изградени слънчеви инсталации за битова гореща вода. Като цяло бяха постигнати отлични резултати с извършването на качествени строително ремонти работи за внедряване на мерки за енергийна ефективност, подобрени бяха и енергийните характеристики на материално техническата база и така бе намален разхода на енергията за отопление. 

В началото на тържественото откриване мажоретен състав зарадва с танци всички присъстващи, след което отец Димитър направи водосвет за здраве на децата и учителите и освещаване на обновения им дом. Директорката Габриела Иванова изказа благодарност на всички трудили се за постигане на отличните резултати и със задоволство подчерта, че въпреки трудностите, екипът ѝ задружно и сплотено е работил ежедневно, без умора и с огромно желание. 

Преди да пререже лентата на обновеното детско заведение, д-р Гецова също се обърна с благодарност към всички, които дадоха своя принос за обновяването на детската градина. Тя поднесе и своите пожелания към деца и учители с думите: „Бъдете здрави, използвайте рационално новите ресурси в обновения си дом и нека тази красива сграда в бъдеще да привлича все повече деца, които да се учат, да творят, да растат, огряни от слънчеви усмивки, да пеят и играят на воля!” В знак на благодарност за чудесния подарък, който получиха, децата поднесоха за радост на гости и родители своя специален поздрав – празнична програма, изпълнена с щастливи детски песни, традиционни танци на народите и разбира се, чисто български нашенски народни ритми. 

 

 © 2000-2020 Община Лясковец за сайта | общи условия | поверителност на личните данни | карта на сайта |