This web site requires enabled JavaScript in order to work properly...

Д-р Гецова и представители на Консорциум "Пътни строежи - Хит" откриха спортен комплекс в град Лясковец

 

21.03.2012:
Д-р Гецова и представители на Консорциум "Пътни строежи - Хит" откриха спортен комплекс в град Лясковец

В чест на Първа пролет кметът на община Лясковец д-р Ивелина Гецова поднесе най-хубавия подарък на своите съграждани – голям спортен комплекс с детска площадка и спорни игрища за всички видове спорт – футбол, волейбол, хандбал. Красивото спортно съоръжение за мултифункционален спорт разполага и с площадки за бадмингтон, с тенис на маса, гимнастически уреди за спортна гимнастика и зона за отдих. 

На официална церемония д-р Гецова преряза лентата, заедно с представителите на фирмата-изпълнител на строително ремонтните дейности Консорциум „Пътни строежи – Хит”. 

Площадките и зоната за отдих са изградени по проект „Устойчиво и интегрирано развитие на град Лясковец, чрез благоустрояване на обществени пространства”, финансиран по Оперативна програма „Регионално Развитие 2007 - 2013” със средства от Европейски фонд за регионално развитие и държавния бюджет. Това е вторият обект, който се открива по този мащабен проект. Предстои да бъдат срязани лентите и на останалите три обекта в централната градска зона – улица „Трети март”, Централния площад и Големия градски парк. 

Всичко това стана възможно, благодарение на тригодишните усилия на общинска администрация, на екипа по разработване на проекти, ръководен от кмета на община Лясковец д-р Ивелина Гецова, които заедно работиха много за спечелването на проекта. С реализацията му занапред гости и жители на Лясковец ще могат да спортуват в красиви и модерни спортни съоръжения и да отдъхват в добре подредени паркове с красиви градски алеи.  

Новата спортна площадка се намира в квартал 5 в град Лясковец, известен още като Черникова бара, където е съсредоточена голяма част от младото население на града.  

В процеса на изпълнение на строително ремонтните работи се извърши възстановяване над 1500 кв. м. зона за обществен отдих във вътрешно квартално пространство, изграждане на детска площадка за деца от 3 до 12 години с монтирани 5 детски уреда и пясъчник с тента, възстановяване на спортна площадка за ползватели от 12 до 18 години – монтиране на спортни уреди, оформяне на зона за бадминтон и тенис на маса, оформяне на кътове за отдих – изграждане на две беседки, монтиране на пейки и кошчета, изграждане на енергоспестяващо осветление и осигурена достъпна среда. Изграждането на обект „Благоустрояване на квартал 5 – възстановяване и преустройство на обществена зона за отдих със спортна и детска площадка беше завършено през месец януари 2012 г., като от 1 март за обекта е издадено разрешение за ползване. Строителството е изпълнено от Консорциум „Пътни строежи –Хит”, гр. Велико Търново, проектант на обекта е арх. Лъчезар Лалев, а строителния надзор се осъществяваше от „Инвестстрой” ЕООД, гр. Ловеч. Общата стойност на извършената инвестиция в изграждане на нова спортна инфраструктура в квартал 5 е на стойност 334 000 лева. 

Красив старт на официалната церемония по откриването на новия обект дадоха именно най-малките жители на Лясковец – малчуганите от детска градина „Пчелица”, които пяха, рецитираха и танцуваха за радост на зрители и гости. Водосвет за здраве и успешен старт на новата придобивка бе отслужен от свещениците отец Богдан и отец Никола.  

Преди да среже лентата д-р Гецова приветства своите съграждани, дошли да засвидетелстват благодарност към нея и екипа, осъществил смелото начинание. Тя призова жителите да пазят изграденото с много труд и любов и обясни, че с това първо начинание, общината поставя началото на поредица подобни инициативи.  

„Днес искам също да заявя, че в община Лясковец през настоящата година основен приоритет за новите проекти, е изграждането и модернизирането на спортната инфраструктура, като се акцентира особено силно върху създаването на подходящи условия за активен спорт и отдих на жителите на община Лясковец. Престои подготовката на проекти за създаване на 7 рекреационни зони със спортни площадки във всички населени места на общината, които ще бъдат финансирани по Стратегията за местно развитие на местната инициативна група, каза още д-р Ивелина Гецова. 

Заедно с аплодисментите и цветята, тя получи и специален поздрав от младото поколение. Председателят на Младежкия парламент Ивена Бъчварова връчи на кмета благодарствен адрес от името на всички членове на местния ученически парламент на младите хора и от името на младото поколение въобще, което предимно ще ползва новите спортни площадки. 

С прерязването на лентата д-р Гецова, Тодор Зеленков и Филип Маринов официално откриха новата придобивка на лясковчани. Веднага след това мажоретен състав при СОУ „Максим Райкович” с танците си оповести началото на първата спортна изява. На новооткрития терен се състоя футболна среща, в която участваха създателите на спортния обект – отборът на фирмата-изпълнител „Пътни строежи – Хит” и този на общинска администрация Лясковец.  

Победител в първата спортна проява на новото игрище стана отборът на община Лясковец.

Изтегли:
   Д-р Гецова и представители на Консорциум "Пътни строежи - Хит" откриха спортен комплекс в град Лясковец

 

 © 2000-2020 Община Лясковец за сайта | общи условия | поверителност на личните данни | карта на сайта |