This web site requires enabled JavaScript in order to work properly...

Над 300 доброволци участват в реализирането на добрите идеи на територията на МИГ-Лясковец-Стражица

 

15.09.2011:
Над 300 доброволци участват в реализирането на добрите идеи на територията на МИГ-Лясковец-Стражица

Втори месец успешно се изпълняват малките проекти, финансирани в”Панаир на добрите идеи”. Финансираните 15 добри идеи обединяват общности и заинтересовани страни от общо 7 населени места на МИГ-територията и включват многообразие от дейности за местно развитие, подобряване условията на живот, облагородяване и опазване на жизнената и градската среда в малките населени места , развитие на творчески и иновативни дейности за ангажиране на общественото внимание. Всички добри идеи са пилотни граждански интервенции, привличащи широко обществено участие, допълнителни ресурси и съпричастност.  

- В село Кесарево вече е подготвен терена и са приключили строителните работи по изграждането на място за срещи и комуникация.  

- В село Сушица усилено върви благоустрояването на дворното пространство около новоизградения църковен храм. 

- В село Джулюница е почистен двора на училището, оформено е пространството за фитнес на открито и са закупени спортните съоръжения. 

- В село Козаревец подготвят мястото за изграждане на базара за земеделски стоки. 

- В село Драгижево са подготвени за саниране помещенията за младежки дейности и стартират ремонтните дейности. 

- В общо 4 детски градини на територията на общините Лясковец и Стражица са изградени площите със защитена природна територия, подготвена е площта за спортна площадка, санирано е помещение за творческа работа с децата, оформени са изложби и тематични експозиции. 

- Инициативната група по ориентиране успешно трасира нов маршрут за провеждане на състезания. 

- Младите лидери на Стражица успешно провеждат своите срещи и семинари за участие на младежите в развитието на родния град. 

- Пенсионерският клуб в Стражица радва своите съмишленици с нови фолклорни костюми и постановки. 

- Модерно е оборудван кабинета за езикова подготовка към ОбДК-Стражица. 

Всички малки проекти продължават своята реализация до края на м. декември 2011г. Печелившите идеи за проекти имат важната задача да мотивират всички останали участници да генерират все по-интересни и добри малки проекти за следващото издание на събитието. Като основен резултат от реализирането на малките проекти е трайно мотивиране и обединяване на хора от различни сектори за генериране на идеи, тяхното реализиране и партниране за постигане на устойчивост.

Изтегли:
   Над 300 доброволци участват в реализирането на добрите идеи на територията на МИГ-Лясковец-Стражица

 

 © 2000-2020 Община Лясковец за сайта | общи условия | поверителност на личните данни | карта на сайта |