This web site requires enabled JavaScript in order to work properly...

Община Лясковец ефективно реализира иновативната социална услуга „Дневен център за възрастни хора”

 

17.08.2011:
Община Лясковец ефективно реализира иновативната социална услуга „Дневен център за възрастни хора”

Част от създадената ефективна социална инфраструктура в община Лясковец е продължаване на изпълнението на адекватната социална услуга за възрастни хора – Дневен център.  

Потребителите на Дневен център за възрастни хора гр. Лясковец през летните месеци юли и август имаха различни по съдържание и цел участия и пътувания.  

Незабравими ще останат двата дни, през които хората от третата възраст посетиха „Рилски манастир”, гр. Мелник, гр. Банско и местността „Рупите”. Освен тази екскурзия, част от заложените културни мероприятия, потребителите се насладиха на уникалните растения в Ботаническата градина в гр. Балчик и чуха легендата за трите девойки на нос Калиакра.  

В началото на месец август всички потребители гледаха спектакъла „Сцена на вековете” в гр. В. Търново.  

Дамите от Дневен център за възрастни хора взеха участие в кулинарна изложба „ПЪСТРА ТРАПЕЗА НА ГОСТИ НА МОЯ РОДЕН ГРАД”. За трета поредна година този празник се проведе в с. Джулюница. 

Сред апетитните гозби бяха рибена чорба, пиле в тесто, гювеч с пуешко, палачинкова торта и палачинкови вързопчета, сладка баница, пача, булгурник и други.  

Най-вкусна бе салатата с яйца и лук на Живка Стоименова, потребител от Дневния център. За своите готварски умения получи Грамота от кмета на община Лясковец, д-р Ивелина Гецова. 

През периода на предоставяне на социалната услуга се проведе „Ден на отворени врати”, където потенциалните ползватели на социалната услуга „Дневен център за възрастни хора” разгледаха и се убедиха на място за качествената иновативна за община Лясковец, социална услуга. За целта през м. юли за втори път с организиран транспорт по Проекта, от съставните села на общината, желаещи лица на пенсионна възраст, посетиха Дневния център, запознаха се с възможностите на услугата и отправиха своите въпроси към специалистите, работещи в Центъра.  

Освен културно-масовите мероприятия в Дневния център са сформирани клубове по интереси: Клуб „Бон апети”, „От нищо нещо”, „Цветарство”, „Седянка”, „Развлекателни игри” и „Компютърни занимания”. 

„Най – важното за нас, като екип за реализиране на Проекта „Пълноценен живот и грижа за възрастните хора от община Лясковец, чрез създаването на дневен център”, е удовлетвореността и задоволството, което виждаме в нашите потребители, от факта, че не са забравени”, сподели Невена Петрова, ръководител на Проекта. 

 

 © 2000-2020 Община Лясковец за сайта | общи условия | поверителност на личните данни | карта на сайта |