This web site requires enabled JavaScript in order to work properly...

Общинските детски градини получиха дарение

 

12.05.2011:
Общинските детски градини получиха дарение

На 11 май 2011 година с богат на песенно-музикални и танцови изпълнения концерт децата на Лясковец отбелязаха пролетните празници Благовещение, Лазаровден и Гергьовден. Сборният детски фест включваше представяния на блокови програми от възпитаниците на трите детски градини на територията на града – „Пчелица”, „Радост” и „Славейче”.  

Концертът протече под мотото „Пролет люлчица люлее” и бе посветен на пролетните обичаи, пресъздаващи уникалните български традиции. С него децата показаха на публиката, че добре познават ритуалните действия, съпътстващи пролетните ни християнски празници и могат достойно да представят нацията пред чуждите народи. Благодарение на своите учители, те от малки са възпитани да обичат родното и богатството на българския бит и фолклор. Децата пяха, танцуваха, произнасяха наричания, характерни за празничните ритуали. Допълващ елемент в пресъздаването им, бяха подходящо украсената сцена, аранжирана с декори и битови предмети.  

Освен родителите на децата, дошли да се порадват на изпълненията на своите слънчица, да се наслади на детския празник беше дошла и д-р Гецова. Кметът на общината поздрави всички малчугани за чудесното им представяне, благодари на възпитателите им за ежедневните грижи към тях и пожела на децата здраве и безгрижно детство.  

Специален гост на тържеството бе директорът на Социално предприятие "Ателие за пачуърк", с. Вонеща вода г-жа Незабравка Раева. Пролетният концерт приключи с поднасяне на голямата изненада на вечерта. Последваха бурни аплодисменти от страна на родителите, след като д-р Гецова обяви, че общинските детски градини получават дарение от Дневния център за хора с увреждания, които работят в социалното предприятие по проект на Фондация "Милениум". На директорите на детските заведения бяха дадени протоколи за дарението, което включва детски чаршафчета, възглавници и шалтета, килимчета за игра, както и забавни игри и различни други материали за децата, които хората в неравностойно положение са изработили за тях с много любов. 

 

 © 2000-2020 Община Лясковец за сайта | общи условия | поверителност на личните данни | карта на сайта |