This web site requires enabled JavaScript in order to work properly...

29 април - Международен ден на балета

 

29.04.2011:
29 април - Международен ден на балета

ЧЕТВЪРТИ ПРАЗНИК НА БАЛЕТА ЩЕ СЕ СЪСТОИ В ЛЯСКОВЕЦ  

 

Община Лясковец и читалище „Напредък-1870” гр. Лясковец организират по повод международния ден на балета - 29 април Празник на балета, който ще се проведе в два последователни дни – на 29 от 19.00ч. и на 30 април 2011 година от 17.00 часа на сцената на читалището в Лясковец. В първия ден балерините от школата-домакин - Балетна школа „Ритъм” при лясковското читалище, ще участват в празничен концерт, посветен на 35-ата годишнина от основаването на Балетната школа в Лясковец и 15 години от съществуването на балет „Ритъм”.  

За четвърти пореден път в Лясковец се организира Празник на балета под патронажа на кмета на общината. Балетният педагог Валя Атанасова е поканила за участие през втория ден балетни състави от няколко града. В тазгодишния балетен фест ще се включат балетни формации от В. Търново, Г. Оряховица, Казанлък, Пловдив, София, Търговище и Силистра. За първа година е потвърдил участие и балетен колектив от Скопие, Македония – „Арт-балет” с худ. ръководител Тамара Кртолица. С това балетният празник в нашия град придобива международен характер.  

През първата и втората година участваха състави от региона, третият празник на балета в Лясковец уважиха и колективи от други областни градове на страната, т.е. стана регионален, а тази година за пръв път има и участие от друга държава, което го превръща в международен по статут.  

Общо около 190 балерини ще танцуват през двата дни на сцената в лясковското читалище. Празникът на балета в Лясковец няма конкурсен характер, но е един прекрасен повод да се съберат и обменят опит и знания различни колективи, и в същото време е истински прекрасен празник за любителите на изящното изкуство. 

През втория ден всеки колектив ще получи грамота за участието си и предметни награди, осигурени от кмета на общината. Д-р Ивелина Гецова ще поздрави гостуващите състави и ще им поднесе подаръците. За празника на изящното изкуство са поканени великотърновски депутати, областния управител, кметове на общини, ценители на балетното изкуство и граждани.  

 

 

 © 2000-2020 Община Лясковец за сайта | общи условия | поверителност на личните данни | карта на сайта |