This web site requires enabled JavaScript in order to work properly...

На Велики четвъртък в сградата на Домашен социален патронаж отвори врати Дневен център за възрастни хора

 

21.04.2011:
На Велики четвъртък в сградата на Домашен социален патронаж отвори врати Дневен център за възрастни хора

На 21 април с водосвет и пресконференция и след набиране на кандидатите за ползватели отвори врати Дневен център за възрастни хора. Към момента на стартиране на услугата има записани 26 потребители, при капацитет на Дневния център от 30 възрастни хора. Услугата Дневен център за възрастни хора ще бъде предоставяне в община Лясковец и в рамките на проекта до 31.01.2012 год., а след това Община Лясковец ще кандидатства социалната услуга да придобие статут на държавно делегирана дейност, което ще осигури устойчивост за предоставянето на услугата и след края на проекта. Услугата Дневен център се заплаща от потребителите, като таксата е 2 лева на присъствен ден, което включва закуска, обяд и следобедна закуска, ползване на рехабилитатор, социален работник, психолог, медицинско лице. 

За предоставянето на услугата със средства на Европейския съюз, чрез Европейския социален фонд са закупени обзавеждане и оборудване, фитнес уреди и други необходими материали.  

Персоналът на Дневния център е от 7 души – администратор, социален работник, психолог, рехабилитатор, медицинско лице, складов работник и хигиенист. 

Дневния център е с работно време всеки делничен ден от 8:30 до 18:30 ч. 

 

 

За информация: Невена Петрова; тел. 0619 2 23 85 

 

 © 2000-2020 Община Лясковец за сайта | общи условия | поверителност на личните данни | карта на сайта |