This web site requires enabled JavaScript in order to work properly...

Кампания "За чист и зелен Лясковец"

 

06.04.2011:
Кампания "За чист и зелен Лясковец"

Община Лясковец кани всички жители и институции действащи на територията на град Лясковец да вземат участие в кампания „За чист и зелен Лясковец”, която ще се проведе на 8 и 9 Април 2011 г. Кампанията се организира от общинска администрация Лясковец, с подкрепата на РИОСВ - Велико Търново, Държавно лесничейство гр. Горна Оряховица, Туристическо дружество „Янтра – 1915”, Местна инициативна група „Лясковец-Стражица”, Сдружение „Бъдеще за нас” и други организации действащи на територията на гр. Лясковец. Кампанията на Община Лясковец е в подкрепа на седмицата на гората и на националната кампания „Да изчистим България”. 

Официалният старт на кампанията е на 08.04.2011г. (петък) от 14:00 часа пред сградата на Община Лясковец, на площад „Възраждане”, където ще бъде създаден сборен пункт. Община Лясковец осигурява посадъчен материал, чували и ръкавици, както и рекламни тениски с логото на кампанията за всички участници. 

Като първи етап от кампанията се предвижда залесяване на открити територии в гр. Лясковец на 08.04.2011г. от 14:00, като са включени следните зони за залесяване: 

- детска площадка в междублоково пространство до Община Лясковец; 

- зелена площ пред училище НУ „Никола Козлев”; 

- зелени площи около Градски стадион; 

- почистване на зелени зони около манастир „Св. Св. Петър и Павел”.  

Втория етап от кампанията, който ще се проведе на 09.04.2011г. (събота) с официален час 9:00 часа, включва почистване на зелени площи на територията на гр. Лясковец, както следва: 

- почистване на екопътека и местността „Лесопарка” 

- почистване на околовръстен път. 

Третият етап от кампанията, който ще се проведе на 09.04.2011г. (събота) с официален час 14:00, включва: 

- почистване на зелени зони от градския стадион до манастир „Св. Св. Петър и Павел”  

За всеки от участниците в кампанията ще бъдат раздадени рекламни тениски, чували и ръкавици. Организаторите препоръчват на всички желаещи, които искат да се включат в кампанията „За чист и зелен Лясковец” да си носят необходими инструменти и материали.  

Община Лясковец призовава обществеността за почистване пространства в и около домовете на всички живущи граждани на територията на град Лясковец, като отпадъчния материал да бъде поставен до контейнерите, откъдето се предвижда да бъде извозен от фирмата отговаряща за сметоизвозването в града.

 

 © 2000-2020 Община Лясковец за сайта | общи условия | поверителност на личните данни | карта на сайта |