This web site requires enabled JavaScript in order to work properly...

Съобщение във връзка с ОТМЯНА на честването по повод 140 години от обявяването на Лясковец за град

 

28.10.2020:
Съобщение във връзка с ОТМЯНА на честването по повод 140 години от обявяването на Лясковец за град

Уважаеми съграждани, 

 

Във връзка с наблюдаваното ежедневно нарастване броя на регистрираните случаи от COVID-19 и свързаното с това интензивно развитие на епидемичната ситуация в страната, се наложи да бъдат предприети допълнителни противоепидемични мерки, с цел ограничаване разпространението на заболяването и защита и опазване живота и здравето на гражданите и гостите на община Лясковец. В тази връзка по препоръка на Областния кризисен щаб и в резултат на изпълнение на последната заповед на министъра на здравеопазването, се наложи да бъдат отменени празничните прояви, които Община Лясковец по-рано обяви по повод честването на 140 години Лясковец-град. Всички планувани мероприятия за 30 октомври – откриването на обновена зона в Голям градски парк, демонстрацията на състезателите на „Браун тим“ на новите спортни площадки, фотоизложбата, поетичният рецитал и концертът на Капанския ансамбъл, се отменят.  

Общинското ръководство се надява за разбиране от страна на гражданите и апелира да бъдат спазвани мерките за безопасност, да не се предприемат рисковани пътувания и безпричинно струпване на хора на едно място, за да опазим своето здраве и това на близките и приятелите си. 

 

 

Ето и новите противоепидемичните мерки, които са валидни от утре на територията на Република България: 

 

От 29 октомври, за 14 дни (т.е. до 12 ноември), с издадена Заповед № РД-01-626/27.10.2020 г. здравният министър въвежда противоепидемични мерки на територията на Република България: 

Преустановяват се присъствените учебни занятия за учениците в гимназиален етап на образование; преустановява се присъственият учебен процес във висшите учебни заведения; преустановяват се груповите извънкласни дейности и занимания в присъствена среда, както и присъствените занятия в езикови центрове, образователни центрове, занимални и други, организирани от юридически и физически лица. Изключение се допуска за дейностите по интереси и занималните за ученици в начален и прогимназиален етап на образование; преустановяват се присъствените занимания в центровете за подкрепа на личностното развитие; провеждането на конгресно-конферентни мероприятия, семинари, изложения и други обществени мероприятия в присъствена форма се допуска при участие на не повече от 30 души; Допуска се провеждането на културни и развлекателни мероприятия (театри, кина, сценични прояви, концерти, занятия от танцовото, творческото и музикално изкуство) при заетост на местата до 30 %; Колективните и индивидуални спортни мероприятия с тренировъчен и състезателен характер на закрито и открито се провеждат без публика. Изключение се допуска за международния турнир по тенис Sofia Open 2020, като настаняването на зрителите е най-малко през две седалки; преустановяват се посещенията в дискотеки, пиано-барове, нощен барове, клубове и др. подобни нощни заведения за развлечения на закрито. Заведенията за хранене и развлечения (ресторанти, заведения за бързо обслужване, питейни заведения, кафе-сладкарници и барове, с изключение на нощните заведения) трябва да осигурят дистанция от 1,5 м. между облегалките на най-близко разположените столове от две съседни маси. Не се допускат повече от 6 души на маса. Собствениците и управители на обекти с обществено предназначение, търговски, административни и други обекти, предоставящи услуги на гражданите, трябва да създадат организация, така че да не се допускат повече от 1 човек на 3 кв. м. в съответния обект; преустановява се организирането на екскурзии и групови посещения на туристически обекти; На всички пазари, тържища и базари на открито и закрито се създава организация за еднопосочно движение и осигуряване на дистанция от 1,5 м. между посетителите. Работещите и посетителите са длъжни да носят защитна маска за лице; Със същата заповед се посочва, че преустановяването на плановия прием в областите в червената и оранжева зона не се отнася и за дейностите по рехабилитация, продължително лечение и психиатрична помощ.

 

 © 2000-2020 Община Лясковец за сайта | общи условия | поверителност на личните данни | карта на сайта |