This web site requires enabled JavaScript in order to work properly...

Съобщение във връзка с подаването на предложения за удостояване със звания „Почетен гражданин” и „Заслужил гражданин”

 

23.05.2018:
Съобщение във връзка с подаването на предложения за удостояване със звания „Почетен гражданин” и „Заслужил гражданин”

Във връзка с внасянето на предложения относно удостояване със званията "Почетен гражданин" и носител на "Годишна награда на Община Лясковец" - звания, които по традиция се присъждат на празника на град Лясковец Петровден, уведомяваме:  

Представителите на неправителствените организации и инициативните комитети, че могат да направят своите предложения за удостояване на граждани с почетната титла в срок до 8 юни 2018 г. /включително/.  

Със званието Почетен гражданин на Община Лясковец се удостояват приживе или посмъртно граждани със значителни заслуги в областта на икономиката, граждани, които са постигнали изключителни резултати в областта на образованието и духовната сфера, граждани с национален принос в областта на спорта, за проявен изключителен героизъм и доблест, дарители, крупни инвеститори и при други заслуги от обществена значимост и от стратегическа важност за устойчивото развитие на Общината. 

Съгласно правилника на Общински съвет се подават и предложения за удостояване с Годишна награда на Община Лясковец граждани, фирми и организации за заслуги към Община Лясковец в областта на духовността културата; образованието и науката; бизнеса и икономиката; здравеопазването и социалните дейности; спорта. 

Предложенията трябва да бъдат придружени от подробни мотиви и кратка биографична и делова справка за лицата, които се предлагат за носители на почетния знак и годишната награда. Прилагат се също и копия от документи, удостоверяващи постиженията на кандидата. 

Предложенията се адресират до Председателя на Общински съвет – Лясковец и до Кмета на Община Лясковец.

 

 © 2000-2020 Община Лясковец за сайта | общи условия | поверителност на личните данни | карта на сайта |