This web site requires enabled JavaScript in order to work properly...

Съобщение на РСПБЗН във връзка с опасността от падане на ледени блокове и висулки

 

02.03.2018:
Съобщение на РСПБЗН във връзка с опасността от падане на ледени блокове и висулки

Уважаеми съграждани, 

Снегът и ниските температури станаха причина на много места по покривите на сградите да се образуват опасни ледени висулки. Обикновено те са надвиснали над тротоари, пешеходни зони, входове, което е опасно за преминаващите в близост хора. 

Ледените образувания от козирките и покривите на обществени сгради и жилищни блокове застрашават гражданите в дните, когато температурите ще се покачат макар и слабо.  

Длъжни да предприемат мерки за отстраняването им са ръководителите на учреждения и управителите на етажна собственост, както и собствениците на еднофамилни жилища. Това е записано в Наредбата за опазване на обществения ред. В случай, че висулките не могат да бъдат отстранени, тротоарът отдолу се обезопасява с ограждаща лента. Когато ледените блокове са много големи и на труднодостъпни места, може да се потърси помощ на телефона за спешни случаи 112. 

От РСПБЗН предупреждават да бъдете внимателни при движение покрай сгради с натрупан сняг и висулки и при възможност да ги избягвате, а водачите на автомобили, преди да паркират, да се уверят, че няма опасност от падане на ледени късове. 

 

От ръководството на Районна служба "Пожарна безопасност и защита на населението"

 

 © 2000-2020 Община Лясковец за сайта | общи условия | поверителност на личните данни | карта на сайта |