This web site requires enabled JavaScript in order to work properly...

Обява за провеждане на конкурс за най-добро домашно вино

 

28.01.2015:
Обява за провеждане на конкурс за най-добро домашно вино

ОБЩИНА ЛЯСКОВЕЦ ОБЯВЯВА ПО ПОВОД ДЕНЯ НА ЛОЗАРЯ И ВИНАРЯ - ТРИФОН ЗАРЕЗАН Конкурс „Най-хубаво домашно вино” 

Конкурсът „Най-хубаво домашно вино” ще се проведе на 13 февруари 2015г. /петък/ от 14.00 часа в Музея на гурбетчийското градинарство в Лясковец. 

Право на участие в него имат всички пълнолетни лица с постоянно местожителство в община Лясковец. Желаещите да вземат участие в конкурса трябва да занесат предварително по една стъклена бутилка от своите вина – бели или червени /може и от двете/ в музея на градинарството в Лясковец. Всички желаещи могат да предоставят вината си в срок от 2 февруари /понеделник/ до 12 февруари /четвъртък/ от 10:00 до 12:00 часа преди обяд и от 14:00 до 16:00 часа след обяд, а в самия ден на конкурса - 13 февруари /петък/ от 10:00 до 12:00 часа на обяд в Музея на градинарството.  

До участие се допускат избистрени, домашно-приготвени вина, представени в не надписани бутилки с вместимост минимум 0,5 литра. За да бъдат избегнати всякакви съмнения, относно пълната анонимност на конкурса, при записване участниците няма да знаят своя номер. 

Комисия от дегустатори ще оценява качествата на вината. Предвидени са грамоти и парични награди за първо, второ и трето място, както за бели, така и за червени вина. Наградите ще бъдат връчени на победителите от кмета на община Лясковец д-р Ивелина Гецова на 14 февруари на тържествена церемония преди да започне празничния концерт, посветен на Трифон Зарезан. Зарезанското тържество в Лясковец тази година е с начало 11:00 часа на откритата сцена пред читалище „Напредък-1870” – гр. Лясковец.

 

 © 2000-2020 Община Лясковец за сайта | общи условия | поверителност на личните данни | карта на сайта |